Горското се извинява на дядо Асен за продаденото магаре, подарява му ремарке

Дядо Асен, който продаде магарето си Априлчо, за да плати глоба за отсечено дърво, днес получи подарък от горското - ново ремарке, а горският стражар, написал акта, беше уволнен, предава БТВ.

Старецът се прочу с доброто си сърце. Първо продаде магарето си, за да плати глоба, а после дари събраните от други хора пари на болния Деян.

Днес неволите му бяха компенсирани. Свикнал е да дава добро, но не и да получава, затова прие подаръка със свито сърце. „Не е нужно, аз ще си събера, аз бях си събрал парички за ремарке, ама в събота си правих операция на окото и си ги похарчих”, споделя дядо Асен.

„Той е добър човек, това го видях и от предишния път, когато дойдох, мисля, че не таи в сърцето си лоши чувства, още повече, че той сам си призна, че не е знаел, че трябва да бъдат маркирани дървата”, каза Вера Станишева от ЮЗДП.

Тази случка отне работата на служителя, написал акта на дядо Асен, Костадин Мадолев, известен още като Рампата. Той беше уволнен за уронване на доброто име на ЮЗДП.

Утре дядо Асен ще се яви на дело срещу горското, което завел, за да обжалва наложения му акт. А горският стражар ще заведе дело за уволнението си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини