За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Закон “Стоп Сорос” бори нелегалната миграция в Унгария Приходи на НПО от чужбина ще бъдат облагани с 25% данък

Разбиха мрежа за криптовалута на българката Ружа Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в акция на Европол по разследване на международна група за пране на пари

„Алтернатива за Германия“ иска наказания за бежанците, криещи възрастта си

Актьорът Майкъл Дъглас беше обвинен в сексуален тормоз

Удостоиха със златен почетен знак съдия в Търново Поликсена Георгиева, след 40 г. стаж, напуска Апелативния съд в старата столица поради пенсиониране

Еманюел Макрон обеща увеличение на разходите за отбрана

Горският, заради когото дядо Асен продаде магаренцето си, ще обжалва уволнението си в съда

Асен Канджев

Уволненият старши лесничей от Държавно горско стопанство – Благоевград Костадин Мадолев – Рампата ще обжалва заповедта в съда. Той стана известен с това, че съставил акт на 70-годишния Асен Канджев от село Церово, защото отрязал дърво в своята нива. Заради това дядо Асен продаде магаренцето си, за да плати глобата.

Рампата обаче твърди, че е невинен.

„Махат ме, защото работя и съм безкомпромисен към нарушителите. Хващал съм в нарушения бизнесмени, доктори, съдии- затова ми намериха цаката. Последният повод е случаят с Асен Канджев от благоевградското село Церово, нещата там бяха изопачени, ние излязохме виновни, а не нарушителят”, заяви във вторник Мадолев. На 14 януари миналата година Канджев е санкциониран от Рампата и колегата му за отрязан изсъхнал дъб.

„Дядото говори за друг случай, в който го пуснах. После го спипахме с повече дърва, дворът му бе пълен с немаркирани дървета. Неправилно съм уволнен за уронване на престижа на горското стопанство и ще го докажа в съда”, убеден е бившият вече горски служител. Делото на Асен Канджев срещу горското пък бе във вторник, очаква се произнасяне на съда до 1 месец с решение, мъжът обжалва втората наложена му глоба.

Югозападно държавно предприятие направи проверка на случая. Установи се, че цялата преписка от 14 януари е изготвена некоректно и необективно. Актовете на Канджев са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея Костадин Мадолев. Единият от актовете е за сеч на немаркирани дървета от зимен дъб в размер на 0,15 пространствени куб. метра, а другият – за сеч без издадено позволително. Посочено е, че нарушителят е заловен на мястото на сечта, което не отговаря на истината. Вместо да извършат цялостна проверка, служителите веднага съставили акт на възрастния човек.

Уволнението на инж. Костадин Мадолев е следствие от поредица нарушения на трудовата дисциплина, предшестващи широко коментирания вече два месеца случай с жителя от с. Церово Асен Канджев, съобщиха от ЮЗДП. Уточняват, че се създават погрешни внушения, че дисциплинарното наказание на горския служител е тенденциозно и е крайна мярка.

Заради неправомерното съставяне на актовете и въпреки риска от възможни коментари за толериране на нарушителите ЮЗДП счете за свой морален дълг да компенсира възрастния човек, като му подари ремарке и като предприе действия за налагане на наказания на виновните длъжностни лица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.