Косово получи телефонен код, вече няма да използва сръбския

Почина писателят Филип Кер

Откриха записки за „Ислямска държава“ в личните вещи на терориста от Треб

Камелия възбужда селски футболисти Фолк дивата с епизодична роля в сериала “Скъпи наследници”

Румен Радев ще участва в отбелязването на Деня на Тракия и 105 години от Одринската епопея

Тони Димитрова разкара Иван Ченов Китаристът бил комарджия

Андрей Ковачев: Преговорите за името между Македония и Гърция навлизат във финална фаза

Ивайло Московски: Инициативата „Интернет за всеки“ ще осигури баланс в достъпа до световната мрежа между големите и малките градове

Николина Ангелкова: Българите реализирали 9 млн. нощувки в хотели у нас през 2017

Сергей Скрипал искал да се върне в Русия, според негов съученик

Ивица Дачич предлага на Александър Вучич да оттегли подписа си от Брюкселския договор

Зеленолистните гонят пролетната умора Хлорофилът активира мощния антиоксидант коензим Q10

Червен код за наводнения в Одрин заради преливането на река Тунджа

Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Горският, заради когото дядо Асен продаде магаренцето си, ще обжалва уволнението си в съда

Асен Канджев

Уволненият старши лесничей от Държавно горско стопанство – Благоевград Костадин Мадолев – Рампата ще обжалва заповедта в съда. Той стана известен с това, че съставил акт на 70-годишния Асен Канджев от село Церово, защото отрязал дърво в своята нива. Заради това дядо Асен продаде магаренцето си, за да плати глобата.

Рампата обаче твърди, че е невинен.

„Махат ме, защото работя и съм безкомпромисен към нарушителите. Хващал съм в нарушения бизнесмени, доктори, съдии- затова ми намериха цаката. Последният повод е случаят с Асен Канджев от благоевградското село Церово, нещата там бяха изопачени, ние излязохме виновни, а не нарушителят”, заяви във вторник Мадолев. На 14 януари миналата година Канджев е санкциониран от Рампата и колегата му за отрязан изсъхнал дъб.

„Дядото говори за друг случай, в който го пуснах. После го спипахме с повече дърва, дворът му бе пълен с немаркирани дървета. Неправилно съм уволнен за уронване на престижа на горското стопанство и ще го докажа в съда”, убеден е бившият вече горски служител. Делото на Асен Канджев срещу горското пък бе във вторник, очаква се произнасяне на съда до 1 месец с решение, мъжът обжалва втората наложена му глоба.

Югозападно държавно предприятие направи проверка на случая. Установи се, че цялата преписка от 14 януари е изготвена некоректно и необективно. Актовете на Канджев са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея Костадин Мадолев. Единият от актовете е за сеч на немаркирани дървета от зимен дъб в размер на 0,15 пространствени куб. метра, а другият – за сеч без издадено позволително. Посочено е, че нарушителят е заловен на мястото на сечта, което не отговаря на истината. Вместо да извършат цялостна проверка, служителите веднага съставили акт на възрастния човек.

Уволнението на инж. Костадин Мадолев е следствие от поредица нарушения на трудовата дисциплина, предшестващи широко коментирания вече два месеца случай с жителя от с. Церово Асен Канджев, съобщиха от ЮЗДП. Уточняват, че се създават погрешни внушения, че дисциплинарното наказание на горския служител е тенденциозно и е крайна мярка.

Заради неправомерното съставяне на актовете и въпреки риска от възможни коментари за толериране на нарушителите ЮЗДП счете за свой морален дълг да компенсира възрастния човек, като му подари ремарке и като предприе действия за налагане на наказания на виновните длъжностни лица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.