Вдовицата на разстрелян зърнен бос моли община Варна за 500 лева

Вдовицата на разсреляния зърнен бос Тинко Георгиев, иска 500 лева помощ от община Варна.

Това стана ясно на заседанието на постоянната комисия по социални дейности и даде повод на общинския съветник Григор Григоров да скочи срещу безпринципното раздаване на общински пари. Съпругата на бизнесмена, който беше показно убит на 15 декември миналата година пред дома си в центъра на Варна, иска от общината половин хилядарка, защото след смъртта му, сметките им са били запорирани и тя не можела да издържа детето им.

"Абсурдно е общината да отпуска финансова помощ на семейство с палат в Гръцката махала, с няколко луксозни коли в големия си автопарк и два хотела в курортите", коментира вчера за "Труд" Григоров. Според него 30-40 души от последния списък, които ще вземат пари от разпределението на около 37 000 лева, се възползват от системата.

Останалите общински съветници от комисията обаче одобрили имената, а гласуването в ОбС оттук нататък е повече от формално, смята местният парламентарист. Той даде пример и със студент във Морската Алма матер- ВВМУ"Н.Й.Вапцаров", който иска от общината 400 лв. за семестриални разходи. Нямам нищо против инвестицията за образование, но някога ние сме работили през ваканциите и сме се издържали, каза Григор Григоров. В списъка за желаещите да получат пари от местната хазна са и двама души, които са регистрирани в Бюрото по труда, но отказват да работят.

Григор Григоров още с влизането си в ОбС от групата на "Реформатори-патриоти" обяви, че се отказва от заплатата си и всеки месец я дарява на две варненски деца със специфично заболяване. Освен това, с лични средства осигури преди месец квартира на 17-годишната ученичка Стела Петрова и онкоболната й майка, които бяха изгонени на улицата от хазяина им, поради невъзможност да му плащат наема.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини