Премахнете целулита с ексфолиант от кафе

Процедурите с утайка от кафе помагат на кожата да стане по-гладка и мека.

Лятото наближава, идва време да сложим бански и да покажем бедрата си. Докато стане време за плаж, е добре да ексфолираме кожата си и да премахнем излишния целулит. Доказано е, че можем да се преборим с неприятния целулит по хълбоците и краката с помощта на утайката от кафето.

Едни от най-добрите ексфолианти могат да бъдат направени вкъщи с помощта на любими продукти като кафето.

Мляното кафе изпълнява чудесно роля на скраб, с която след няколко процедури кожата става мека и гладка. А кофеинът се бори отлично с мазнините. Неслучайно козметични марки използват кофеин в антицелулитните си серии от кремове. Процедурите с кафе могат да се използват и върху лицето, но с по-леки движения и на по-малки зони, далеч от очите.

Кофеинът се абсорбира от кожата и отстранява натрупаната течност в целулитните зони, така кожата ни става по-стегната и нежна.

Видим ефект се усеща още след първата процедура. Кожата става по-гадка и целулитът изчезва. Добавете към плюсовете приятния аромат на кафето и лекия тъмен нюанс, който придава на тена.

Рецептата за ексфолиант с кафе е много лесна за домашни условия. Вземате в шепа смляно кафе или утайката от кафе и разтърквате проблемните зони от тялото ви – бедрата, корема, дупето. Може и лицето, но е доста силно абразивно и трябва много внимателно да масажирате. За да не повредите дланите на ръцете си , използвайте масажна ръкавица.

Ако желаете по-силен натиск на зоните - вземете малка хавлиена кърпа и в нея сипете смляно кафе. Кофеинът е важната съставка, затова е нужно да използвате сурово смляно кафе. След като изсипете кафето, го разнесете, за да се образува равномерен слой в кърпата. Загърнете краищата като кафето остава вътре в кърпата.

Хващате краищата на кърпата с двете ръце, мокрите с гореща вода и търкате проблемните зони наляво – надясно, и с кръгови движения нагоре-надолу. После изплаквате и хидратирате. След процедурата ще видите как зоната, която сте ексфолирали, става все по-гладка и целулитът изчезва. Видим резултат ще усетите до месец и половина, като процедурата правите вечер преди лягане, за да може кожата да си почива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл