Ивайло Московски: Цецка Цачева няма нищо общо с назначението на директора на ДАИ

Цецка Цачева няма нищо общо с назначението на директора на ДАИ Цветелин Цветанов, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на заседание на ресорната парламентарна комисия, предаде „Фокус”.

Във връзка арестувания директор на ДАИ Цветелин Цветанов и това кой го е препоръчал за поста и каква е ролята на плевенската организация на ГЕРБ и на председателя на НС Цецка Цачева, Московски посочи, че сам носи отговорност за това назначение.

Министърът се обърна към независимия депутат Георги Кадиев, който му зададе въпроса кой му е препоръчал директора на ДАИ и заяви, че е имал препоръка за директор на агенцията от самия Кадиев. Московски обясни, че независимият депутат му е предложил човек на име Николай, с чиято жена е в близки отношения.

Московски съобщи, че предложението Цветанов да бъде назначен за директор на ДАИ е дошло след няколко опита няколко други лица да бъдат привлечени за поста.

„Действително Цецка Цачева няма нищо общо с това назначение. По никакъв начин това не е коментирано с нея преди да бъде назначен. Коментиран е с другият плевенски депутат от ПГ на ГЕРБ Владимир Николов”, заяви още Московски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини