Ивайло Московски: Този корупционен натиск върху системата на ДАИ не съм в състояние да го овладея

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че не е способен да се справи с корупцията в системата на Автомобилна администрация, съобщи "Дарик".

Той призна това пред депутатите от транспортната комисия и обясни, че е правил опити да се справи с проблемите в ДАИ, но по-голямата част от идеите му не са се реализирали.

"Признавам си, аз нося отговорност за сектора и този корупционен натиск върху системата не съм в състояние да го овладея и съм готов да си нося отговорността за това. Ако има някой по-способен, да заповяда и да гарантира, че ще успее да го направя. Но аз сам не мога да се справя с този проблем и съм готов да си нося отговорността", заяви транспортният министър.

Московски пое отговорност за назначаването на уличеният в корупция и задържан Цветелин Цветанов, но отказа да уточни чия номинация за директор е бил той.

Независимия депутат Георги Кадиев е отправил към Московски въпроса за номинацията на Цветанов, но транспортния министър е отказал да отговори, като е уточнил, че Кадиев също е имал предложение за директор на ДАИ.

"Вие ми предлагахте човек с фалшива диплома. Близък сте с жена му на този човек", каза Московски. Министърът каза единствено, че името на предложеният човек е Николай.

Независимият Кадиев нарече това твърдение интрига. "Как ще му предлагам човек за ДАИ? Аз, който разбирам от НАП и митници, не съм предлагал там, а ще го правя за ДАИ. Никога не съм си позволявал да предлагам когото и да е, не само Николай", категорично заяви Кадиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика