Двама мъже са задържани за цигари без бандерол на стойност 300 хил. лв.

снимка: pixabay.com

Двамата задържани при спецакция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра вече са с повдигнати обвинения за притежание на стоки без бандерол, съобщава агенция "Фокус".

Административният ръководител на Окръжна Прокоратура - Силистра Теодор Желев, пояснява, че едното от двете лица - М.С. (59г.), е в изпитателен срок на влязла в сила присъда за същото престъпление. Криминалните им проявления включват още възпрепятстване на орган на властта за изпълнение на задълженията си, допълва Желев. Към момента двамата мъже са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искане за налагане на постоянна мярка "Задържане под стража", съобщава административният ръководител на Районна прокуратура – Силистра Стефка Ганчева.

Задържаните при спецакцията от 12 април са баща и син, припомни зам. - директорът на ОДМВР-Силистра комисар Мартин Недялков. Тогава те успяват да избегнат полицейската проверка по пътя Силистра - Добрич, но по-късно биват заловени на КПП край Силистра. 22-годишният Б.С. предприема рискова маневра в опит да се имзъкнат, което води до удар на служебен автомобил.

В микробуса, управляван от него са открити близо 300 000 къса цигари без акцизен бандерол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини