Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Затворник ТВ: Партита, футболни вицове, Сашо Роман, признания и имитации на професор Вучков

Какво става в българските затвори? Въпросът стана актуален, след като преди дни под медийните прожектори попадна Росен Петров-Животното, който лежи за наркотрафик в затворническото общежитие „Казичене“ и споделя в социалните мрежи ежедневието си в поправителната институция. Селфитата му зад решетките, събрани в албума „Затвор“, предизвикаха остра обществена реакция.

През 2015 година за иззети общо около 750 мобилни телефони от над 7000 затворници. Ако приблизително 10% от обитателите на поправителните институции разполагат с необходимата техника и свободно време, вероятно е неизбежно да се зароди някакъв тип артистична самодейност.

В сайта за видео споделяне YouTube попаднахме на нещо като затворническо риалити, наречено от създателите му „Затворник ТВ“. Клиповете са били споделени от потребител с ник Кънчо Мафията, който е бил активен преди по-малко от половин година.

Действието, по думите на създателите, се развива в пазарджишкия затвор, а главните герои остават полуанонимни с прякори като Трендо, Кънибой ЦСКА-то и Петко Сълзата.

В мизерните условия, които са им им предоставени, българските пандизчии все пак успяват да си организират развлечения и театрална самодейност.

В някои от клиповете могат да се видят партита и рожден ден, в други – разиграват вицове или имприосинират популярни лица, но има и такива с по-обзорно-публицистична насоченост, в която питат кога в килията им ще полежат заедно с тях хора като известни политици.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.