Бойко Борисов: Московски няма да бъде уволнен, по-кадърен здравен министър от Москов не знам да е имало

"Ивайло Московски няма да бъде уволнен. Той е съдействал за разкриване на корупцията в ДАИ." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред БТВ. 

"Защитени свидетели са дали много от сигналите за корупция", заяви още премиерът. По думите му няма да има пощада за всякакви измами с държавни средства, като корупцията е голям проблем. "Наред с всички задачи, които имаме трябва и тази да се свърши – обществото и хората да зная, че всеки, който се опита да пипа в държавните пари, ще бъде санкциониран и наказан. Както се казва, това, което ставаше последните 20, години не може да стане сега.”, каза той. 

"Ако Порожанов е виновен, естествено че веднага ще си понесе последствията”, коментира премиерът и допълни, че до края на проверката в ДФ "Земеделие", той ще остане на поста си, а самите резултати ще бъдат оповестени от прокуратурата .

Борисов защити военния министър Николай Ненчев. 

"Не знам да е имало по-кадърен като министър от Москов и да се е опитвал да направи по-смела реформа в здравеопазването". С тези думи Борисов похвали работата на  Петър Москов след въпрос дали здравния министър трябва да бъде отстранен заради прокурорската проверка за ваксините от Турция. По темата министър-председателят уточни, че очаква резултатите от разследването и стои зад всички свои министри. 

"Не ми е интересен Радан Кънев. Не го слушам изобщо. Ще си запуша ушите.", заяви той, когато водещата Цветанка Ризова се опита да пусне запис с изказване на лидера на ДСБ, който мина в опозиция. "Не броя ДСБ за опозиция. Те само си бъбрят на трибунката от парламента", каза още премиерът, като допълни че броя ДСБ за опозиция, тъй като са част от РБ, които пък са в управляващата коалиция.

"Ние не работим срещу Русия, аз искам те да са ни партньори, но защитавам българския интерес", каза Борисов във връзка с външната политика на правителството. „Аз работя, взимам решения, на базата, на които за десетилетия после ще се промени профилът на България. Не е важно да излезеш да се изсилиш еди кой си е много лош. Важно е да вземеш решенията, да устоиш, да не е страх и да имаш воля за това - руснаците ценят това, защото знаят, че аз работя за българския интерес”, заяви премиерът.

„Българският интерес е, ако се добива газ, икономиката му да расте, а хората да ползват евтино природно гориво. Ние ще положим огромни усилия за два пъти повечето туристи, които ще пратят у нас тази година”, допълни той. „В същото време, ако искат да прекарат газ през България, когато нашия газов хъб стане – винаги съм казвал, че и техния газ е добре дошъл. Ние не работим срещу Русия. Аз искам руснаците да са ни партньори, но защитавам българския интерес, българския газ, българската икономика и българския народ да растат нагоре”, каза още министър-председателят.

Във връзка с това позволява ли се на Русия и Турция да се месят във вътрешните работи на България, като последния пример е разделянето на ДПС и създаването на ДОСТ, премиерът заяви: „И българските турци, както всяка българска партия се карат и се цепят. Това е съдбата на БСП, СДС, НДСВ, да чукна на дърво за сега само ГЕРБ не е минал по този път”, поясни той.

"Пеевски си отиде. Той напуска страната". Това отговори той на въпрос дали е спрял обществените поръчки след въпроса за отражението на Делян Пеевски в огледалото. "Не знам какво лошо ще говорят след него, защото той е удобната дъвка за всеки в момента", допълни още Борисов. 

"Не може на края на всяка година, от МВР да идват и да искат повече пари". Това каза той във връзка с реформите във вътрешното министерство. Премиерът допълни, че твърдо подкрепя работата на Румяна Бъчварова. 

Очаквайте подробности

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини