200 лева глоба за баща, ругал учители

Млад мъж нахлул в училище в Лом и засипал с обиди и закани учители,бе изправен пред съда и наказан с 200 лева глоба, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал в понеделник към 8 часа сутринта в Трето СОУ „Отец Пайсий” в Лом. Малко след като учениците влезли в класните стаи 28 годишният Асен Ц. се втурнал в школото без разрешението на ръководството, а охраната не успяла да спре.

Мъжът заявил, че детето му е забравило част от вещите си и той му ги носи. На втория етаж на сградата бащата налетял на група учители, които също се опитали да го спрат.

Побеснелият от забележките мъж обаче се нахвърлил върху преподавателите с ругатни и закани и дори посегнал да ги бие. Сред нападнатите педагозите е била и бившата депутатка от НДСВ Клара Петкова, която преподава в училището, разказаха очевидци.

Свидетели на грозната сцена станали и ученици. Възмутени и уплашени, педагозите подали сигнал в Районното управление на МВР и полицаите веднага привикали бабаита.

Асен Ц. бил отведен под стража в Районния съд, където му наложили глоба от 200 лева за хулиганство. Според магистратите мъжът е нарушил обществения ред и учебния процес и е показал явно незачитане на законите и неуважение към институциите.

В училище „Отец Пайсий” учат 310 деца, над 90 % от които са от бедни семейства в крайните квартали на Лом. Преди месеци 12 годишно момиче от училището стана майка на дете, което нарече с индийското име Сарасвати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини