Плевненлиев: Френският президент се вози в кола, правена от българи

Президентът на България Росен Плевненлиев се похвали, че цялото управление на колата, в която се вози френският президент се прави в България, предаде "Дарик". Той обяви също, че Националният център за киберсигурност ще бъде разположен на територията на София тех парк.

България днес води на Балканите, заяви още президентът, който беше официален гост на откриването на изложението Webit в София тех парк. По думите му ние определяме днения ред и приоритетите на 47 държави членки от цяла Европа, а София е в центъра.

Плевнелиев каза, че спасителните идеи за ускоряване на растежа са реформите и предприемачеството. Според него имаме всички предпоставки да успеем, защото сме на едно от първите места по скоростен интернет, обучените у нас програмисти са на световно ниво, а учениците и студентите ни се представят отлично на всички възможни олимпиади.

Държавният глава отчете, че в световната класация за всички времена от всички олимпиади България е на 5-а позиция след Южна Корея, Китай, САЩ и Русия. Плевнелиев каза, че това е доказателство за таланта у нас и на Балканите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини