Каракачанов: Не може Пакистан или Саудитска Арабия да ни казват как да се отнасяме с религиозните малцинства

"Общинските съветници от ВМРО в няколко града предложиха забрана за носене на бурки на обществени места, но този въпрос трябва да бъде регламентиран със закон, за да се пресекат опитите някой да разделя и противопоставя българското общество. Бурката не е традиционна за България и появата ѝ е ясен знак, че има външен опит за противопоставяне на мюсюлмани на християни." Това каза лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов пред БТВ.

"През годините българските политици нямаха кураж да вземат мерки. Бурята обаче не се отнася само до нашата страна, за да отмине. Това е сблъсък на цивилизациите, война, която се финансира отвън и която може да промени света", посочи той.

По думите на Каракачанов Главно мюфтийство отдавна е инфилтрирано от турския дианет и във всяко районно мюфтийство има по двама политкомисари, които са турски граждани.

Настоящият главен мюфтия Мустафа Хаджи беше наложен преди четири години от сегашния турски президент (тогава министър-председател) Реджеп Тайип Ердоган. Той дойде в България и заяви: „За мен главен мюфтия е еди-кой си“, после един външен министър се намеси, за да се изгони предишният главен мюфтия и да се наложи този,каза още лидерът на ВМРО.

"Религията на територията на България е по българските закони. Не може Пакистан, Саудитска Арабия или някой друг да ни казва как да се отнасяме с религиозните малцинства. Мюсюлманите, които сега носят бурки, не може да поставят изисквания под претекста, че това са техни вярвания, смята той. Подобни неща в България никога не е имало и това трябва да бъде пресечено. Шест европейски държави, вече са взели мерки", каза Каракачанов.

Помолен да коментира изказването на Семир Ялчън на учредяването на партия ДОСТ, че „където се говори турски език, за нас е нашата родина“, Каракачанов отговори, че когато се казва, че Македония е част от нашата история, това е нормално, защото е била част от България. Но когато някой, който е пристигнал на полуострова преди 600 години с огън и меч, направи такова изказване, това не е нормално.

Политиката на Турция е възстановяване на турското влияние върху територията на Османската империя. Вижте какво прави дианета в Македония, Босна, Косово, посочи Каракачанов.

Ялчън е от Партията на националистическото действие, припомни лидерът на ВМРО. Смята се, че тази партия е свързана с групировката „Сивите вълци“, която „организира атентата срещу папата и натопи България“, но е замесена и в убийствата на журналисти, арменци и други турски граждани.

ДОСТ няма как да бъде регистрирана, ако съдът не си затвори очите. На първо място няма как да се отрече, че тази партия се толерира от Турция. Освен това от 1000 учредители, 200 са имами и учредяването започна с религиозна молитва, т.е. това няма как да е светска либерална партия.

Трябва да се проверят учредителите – колко от тях са с двойно гражданство, каза Каракачанов. Според него част от тях са турски държавни служители.

Запитан за изборния закон, той обясни идеята на задължителното гласуване: около 15% от гладуващите на избори са купен етнически вот. При задължително гласуване ще намалим възможността тези 15% да предрешават изборите.

Ако законът бъде приет до края на тази сесия, ще влезе в сила за президентските избори.

На България ѝ трябва не партийно обвързан държавен глава, а такъв, който ще поставя националните интереси на страната над всичко ще бъде истинският регулатор на политическия живот, каза още Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини