Румен Драганов: Наказанието от тази блокада ще бъде за българския туризъм

„Наказанието от тази блокада ще бъде за българския туризъм, очакваме около 80 000 посещения от Гърция и около 43 млн. лв. като приходи от гръцката страна само за този период от време”, каза пред БНТ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Драганов заяви още, че превозвачите имат подкрепата на обществото, но в бизнеса емоции няма.

“В продължение на 10 години има все недемократични средства, с които спират нашата работа, нашия бизнес, тази година са от 15 до 45 дни блокадите от гръцките фермери по границата”, каза Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. Така той коментира по въпроса за отговор на недемократични действия на гърците със същите такива."Тези блокади от гръцка страна носят сериозни загуби за българските превозвачи", категоричен беше Столарски.

„Границата ще бъде затворена от 29 април в 10 часа до края на Гергьовден – на 9 май” потвърди Столарски. Български превозвачи са решени да блокират всички гранични пунктове с Гърция за Великден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини