Цветан Цветанов: Депутатите от ГЕРБ приемат оставката на Ирена Коцева и стоят зад нея

Депутатите от ГЕРБ приемат оставката на Ирена Коцева и стоят зад нея. Тази информация беше дадена от председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на негово изказване пред журналисти в парламента, предаде "Фокус".

„Това, което категорично мога да заявя е, че цялата парламентарна група, почти без изключение, защото имах възможност с голяма част от тях да разговарям днес, след като това нещо беше излязло от сутрешния репортаж за възможни корупции и други интерпретации е, че цялата парламентарна група стои твърдо зад Ирена Коцева”, каза той във връзка с медийното разследване, което показа, че съпругът на депутата от ГЕРБ Ирина Коцева е получил обществена поръчка за 60 000 лв. за доставката на нови спирки за градския транспорт в София. Разследването показа, че съпругът на Коцева е съдружник във фирма, спечелила обществената поръчка за 60 спирки в столицата.

По-рано днес Ирена Коцева е поискала да подаде оставката си.

„Цялата парламентарна група имат желание да се приеме оставката на Ирена Коцева, да бъде направена среща с цялата парламентарна група и това ще бъде направено във първият възможен работен ден на извънредното заседание – вторник 26 април”, каза Цветанов по отношение на депозираната от Коцева оставка.

По думите му, когато е разговарял с Коцева се е оказало, че има проведена обществена поръчка и са спазени всички законови изисквания - имало е няколко фирми, които са участвали, нямало е нито една фирма, която да е обжалвала поръчката.

„Парламентарната група е доста притеснена от начина, по който се интерпретира в публичното пространство един достоен човек и неговите качества. Да вменяваме вина за нещо, което още не е доказано, не смятам, че е редно”, каза Цветанов. Той каза, че Ирена Коцева е заявила, че е готова да си подаде оставката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини