Българи масово се лекуват с марихуана

Гъстата черна течност, каквато представлява олиото от марихуана, от векове се използва като лек за почти всички болести, но бива забранена в средата на 20 в., когато фармацевтичните компании набират сила.

Шестима вече са спасени от коварните си болести

Конопът прави чудеса, твърди пред „Труд“ Калоян Янков

Все повече българи се лекуват с незаконното у нас олио от марихуана. Шестима тежко болни вече са на крака, след като са били изоставени от конвенционалната медицина и системата. Това разказа пред „Труд“ Калоян Янков, който зася коноп в двора си, за да се лекува от левкимия, а вместо това бе осъден за наркотици.

Днес Калоян помага с опита си и на други хора, които са останали без избор и се прибегнали към лека с незаконната у нас субстанция, каквато се конопът.

„Имаме страхотен напредък. 6 души от терминален стадий сме вдигнали досега. Започват да се случват чудеса. В такова състояние традиционната медицина се отказва от пациента и го чака да си отиде“, споделя Калоян, чийто последни изследвания показват, че е надвил болестта си.

„Много добре се чувствам и аз. Ясно е на какво се дължи добрият резултат. Два пъти ходя до Холандия и Дания, за да си правя олиото, без да ме гонят властите за това“, разказва той.

По думите му има и други, които пътуват като него, но има и много хора, които отглеждат марихуаната, за да се поддържат живи, защото нямат друг избор. Такъв е случаят на последния арестуван за притежание на наркотика Тодор Ванков от Казанлък. В дома му са открити марихуана и олио от нея. Към момента той платил гаранцията си от 400 лева и вече се е сдобил с обвинение за притежание на наркотици.

С конопа той лекува множествена склероза, от която страда вече 19 години. Последният ядрено-магнитен резонанс, който си прави, показва отрицателни стойности за болестта.

Сред излекуваните са хора с карцином на ларингса и рак на белите дробове. Значителен напредък отбелязват и в състоянието на момиченце с аутизъм от Лозен. „При него овладяхме глаукомата и веднага свали 2-3 диоптера от очилата, които носи“, разказа още Янков.

По думите му, когато няма болка и човекът се храни, това е 1/3 от лечението и най-малкото, което прави марихуаната.

В същото време темата за легализирането на марихуаната за медицински цели не присъства в дневния ред на Министерството на здравеопазването и Народното събрание. „Няма да има такива промени“, заяви пред „Труд“ председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова.

Който е имал късмета да се докосне до чудото, е щастлив. Чувството да живееш надделява на разума да не посягаш към незаконни вещества, каквото се води у нас марихуаната, категоричен е Калоян Янков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини