Зам.-кмет на София и депутатка от ГЕРБ подадоха оставки (обзор)

Депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева

Премиерът издал нареждането след журналистическо разследване

Христов и Коцева си отиват за съмнения за далавери

Оставки подадоха заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов и народната представителка от ГЕРБ Ирена Коцева.

Причина за оттеглянето на двамата е журналистическо разследване, което бе анонсирано в ефира на Нова телевизия и ще бъде излъчено утре. В репортажа е показано как зам.-кметът се среща с Димитър Коцев, съпруг на депутатката от ГЕРБ. Фирмата на Коцев е спечелила обществена поръчка на Центъра за градска мобилност за смяната на 60 спирки в София срещу над 230 000 лева. На кадрите се вижда и че Христов спира със служебния си автомобил пред дома на семейство Коцеви в град Самоков. Това се е случвало няколко пъти през почивни дни.

Сутринта премиерът Бойко Борисов обяви, че ще бъдат предприети мерки. Впоследствие от Столичната община потвърдиха пред „Труд“, че Христов е депозирал оставката си, а Йорданка Фандъкова я е приела.

Екипът ни научи, че в парламентарната група на ГЕРБ ситуацията е била малко по-различна. Там нареждането на премиера Ирена Коцева да се оттегли е било отхвърлено от останалите народни представители от управляващата партия. Мотивът - Коцева била много качествен човек и не можело да подава оставка, докато не се докажело, че има конкретна вина.

По-късно стана ясно, че народната представителка все пак е депозирала молбата си за напускане в деловодството на НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини