Ръководството на Центъра за градска мобилност депозира оставката си пред Йорданка Фандъкова

Ръководството на Центъра за градска мобилност депозира пред кмета Йорданка Фандъкова оставката си. Тя бе поискана, заради скандал за обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с бившата депутатка Ирена Коцева, предаде БНР.

Оставка подаде и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. Според пресцентъра на общината, докато бъде избран заместник-кмет по транспорта в Столичната община, неговата длъжност ще бъде поета от някои от ресорните кметове, които в момента заместват кмета Йорданка Фандъкова в различните направления.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви в края на миналата седмица, че се търси експерт за поста заместник-кмет по транспорта.

Симеон Арнаудов, Надя Маринова, Румен Стоилов, Свилен Кръстев, Тодор Тодоров – това е съставът на борда на директорите на ЦГМ. От тяхно име изпълнителният директор Симеон Арнаудов е в кабинета на Йорданка Фандъкова след подаване на оставка, която за някои от тези членове ще бъде приета.

В петък Фандъкова поиска оставката на ЦГМ заради изнесените в медийното пространство скандални разкрития във връзка с обществени поръчки, които са възложени от ЦГМ.

В 12 часа общинските съветници от БСП внесоха пред областния управител на София новата цена на билета за градския транспорт, която беше увеличена от един лев на 1,60. Според Калоян Паргов по този начин ще се протака влизането в сила на новата цена.

Според Прошко Прошков от РБ, става въпрос за популизъм, тъй като решението е взето, съобразно всички законови нормативи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини