Инж. Върбан Пешков и монтьорът Румен Райчев са загиналите при пожара в "Арсенал"

Инж. Върбан Пешков и монтьорът Румен Райчев са двамата загинали при пожара в завод "Арсенал", пламнал тази сутрин, съобщава presstv.bg.

Инж. Върбан Пешков е на 53 г. и е бил е специалист по взривовете, бил семеен. Той е заемал длъжността зам.-директор на Завод 3, в чийто цех 120 стана трагедията. 

Другият загинал е монтьорът Румен Райчев, на 41 години, който е бил несемеен. И двамата са починали от тежки изгаряния след взривен барут.

Други шестима работници са били в близост по време на фаталното запалване, но са успели да избягат навън и са се спасили. 

Инцидентът стана 10:44 часа днес, когато при настройване на оборудване, е станало възпламеняване, отнело живота на двамата.

Изпълнителния директор на „ВМЗ-Сопот” д-р инж. Иван Гецов изказа съболезнования към близките на загиналите. 

„Приемете нашите най-искрени съболезнования към служителите на „Арсенал“ АД – Казанлък и към близките и приятелите на двамата работници, загинали при трагичния инцидент на 25 април 2016 г. в Завод 3 на предприятието.

Ръководството, работниците и служителите във "ВМЗ" ЕАД – Сопот изказваме подкрепа и солидарност в този труден и тежък за тях момент. В знак на съпричастност към случилото се в "Арсенал" АД, ръководството на "ВМЗ" Сопот отменя насроченото за 26.04.2016 г. откриване на реновирани производствени мощности в с. "Иганово", гласи изказването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини