Бизнес ветерани събраха в Германия пари за Берковица

Бивши шефове от бизнеса и администрацията в Германия дариха в Берковица 8000 евро на пострадалите от наводнението през 2014 г. Активистите на организацията „Сеньор експертен сервиз” от Бон от години помагат на бизнеса и социалните и детски домове в област Монтана.

През есента на 2014 г. след потопа, който рукна от Балкана и отнесе мостове, улици и къщи, германските ветерани гостували в Берковица и били потресени от разрухата и мъката на хората. В родината си те събрали 2500 евро и ги изпратили в помощ на пострадалите семейства.

След това обаче разгърнали кампания от благотворителни концерти и дарителски акции и събрали още 8000 евро.

Тези дни германските експерти пристигнаха отново в Берковица и дариха събраните средства на най-тежко засегнатите от наводнението. Кметът на общината Милчо Доцов и дарителите подписаха договор и разпределиха сумата поравно между 65 семейства.

Досега във възстановяване щетите от потопа в Берковица са вложени над 4 млн. лева от държавата, общината и дарители. Общинската управа очаква да бъдат отпуснати още около 800 000 лева за възстановяване на моста и подпорните стени в местността „Лонджата”.

Необходимо е и цялостно укрепване бреговете на Берковска река, за да не пострада балканския град при нови порои, заявиха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини