Оставиха в килия помагачката в убийството на Александра от Провадия

Убитата 13-годишна Александра Сивриева от Провадия

18-годишната Ивалена Маринова от с. Ъглен, обвинена като помагач в грабежа и удушаването на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия, остава в ареста.

Това реши Варненският апелативен съд, пред който девойката обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража".

"Искам да бъда на свобода", пророни Ивалена пред магистратите. Обвинението обаче припомни, че край лобното място на Александра в мазето на бившия ресторант "Ловен дом" бе открита следа от обувката на Ивалена.

Защитникът й Стилиян Любославов контрира, че клиентката му и обвиненият в убийството неин приятел Красимир Тодоров многократно са ходили в "Ловен дом" и не е ясно кога е бил оставен отпечатъкът. Тезата му бе, че Ивалена не знаела за зверството. Тя обаче е ползвала личната си карта, за да предлага обраните от убитото момиче златни пръстени и гердани в заложни къщи в Провадия и Варна, а след това е лъгала, че е бременна, посочи прокуратурата.

Тежкото обвинение, предвиждащо минимум 10 г. затвор и рискът Ивалена да се укрие мотивираха съда да й откаже по-лека мярка. Присъствието й в дома на 19-годишния Красимир в съседство със зачерненото семейство е нежелано, уточниха магистратите. Още преди седмица роднини на Александра се заканиха, че ще линчуват кървавата двойка и поискаха изселването на родата на Красимир.

Той бе задържан на 23 април - ден, след като трупът на изчезналото 20 дни по-рано момиче бе открит в хладното приземие на запустялата сграда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини