Народът лудна по сугестопедията

Със средствата на изкуството - театър, танц, игра и много емоция, се спомага за отключване на резервите, с които човешкият мозък разполага за учене

Курсовете по метода на проф. д-р Георги Лозанов - пълни

Милиони хора по целия свят учат пет пъти повече материал по българска система, призната от ЮНЕСКО

Все повече хора учат чужди езици по уникалния метод сугестопедия, създаден от българина проф. д-р Георги Лозанов. Езиковите курсове за деца и възрастни, които се предлагат във все повече школи и включват учене чрез игри, песни и танци, са пълни за месеци напред, показа проверка на “Труд”. Най-предпочитани са класовете по английски, френски и немски, нараства интересът и към скандинавските езици. Методът намира все повече приложения и много фирми обучават служителите си на бизнес умения чрез него.

“Интересът е много голям напоследък, възражда се след голям период на затишие. Идват хора на всякакви възрасти, дори много пенсионери”, разказа пред вестника Биляна Иванова от една от школите у нас.

По-думите й успехът на метода се дължи на това, че хората са все по-заети и търсят алтернатива на стандартния начин на обучение.

Създаден още през 60-те години, по-късно методът на българския учен, невролог, психиатър и педагог е препоръчан от ЮНЕСКО като най-добрия метод за обучение, който многократно развива потенциала на мозъка. Популярен е в целия свят и се използва от милиони хора, най-вече в Европа и САЩ. Все по-разпространен е и в Русия и Украйна, обясни Иванова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини