Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Правят регистър на биопроизводителите Формират нов закон за розите

Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

Издръжката на партиите: 38 млн. лв. от държавни субсидии, 5 млн. лв. от дарения, 4 млн. лв. от членски внос

Сметната палата публикува доклад за извършен одит на финансовата дейност и предоставеното имущество на политическите партии за 2014 г. без частите от него, които по време на одита са изпратени на прокуратурата, съобщи Сметната палата.

През 2014 г. 22 партии от одитираните получават държавна субсидия в общ размер на 37 890 хил. лв., която има най-голям относителен дял при финансиране на дейността им.

През одитирания период 18 партии отчитат приходи от членски внос в общ размер на 4 194 хил. лв., които са проверени. 16 политически партии са получили дарения на обща стойност 4 891 хил. лв.

Декларациите за произхода на дарените средства от физически лица са оповестени в публичните регистри на интернет страниците на партиите.

Две политически партии са формирали приходи и извършили разходи от стопанска дейност – издаване на вестник. Други три са формирали приходи от продажба на ДМА (автомобили и автобус)и една партия е декларирала приходи от продажба на имоти. 11 политически партии са направили дарения на трети лица общо за 1 493 хил. лв., като за това са ползвали средства, както от държавна субсидия, така и от собствени приходи.

22 политически партии ползват 775 помещения, предоставени по реда на ЗПП от областни и общински администрации в страната. За наеми на тези имоти са изплатени 932 хил. лв. В края на 2014 г. 11 партии отчитат 58 хил. лв. неразплатени задължения, като 34 хил. лв. от тях са изплатени през 2015 г.

Политическите партии ползват за набиране на приходи и другите, регламентирани със Закона за политическите партии (ЗПП) източници: членски внос, дарения от физически лица, приходи от регламентирана стопанска дейност, лихви по парични депозити в банки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.