Диктатурата на пролетариата, Народния съд и Възродителния процес влизат в 10-и клас

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Новото чешко правителство загуби вот на доверие в парламента

Наемите на лукс имотите поскъпнаха Ръст в продажбите на жилища около НДК и в центъра на София

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 януари 2017

Васил Велев: МВР е префинансирано, заплатите там не са толкова ниски, колкото казват

Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Отпада идеята за двойно по-скъпа синя зона в София (обзор) Ще се забранява влизане в центъра на града според номерата на автомобилите

Опашки от тирове на Калотина, Капитан Андреево и Дунав мост

Австралия обяви конкурс за спасяване на Големия бариерен риф Дава 2 млн. канадски долара награда

Валери Симеонов: Протестите против втори лифт в Банско са част от предизборна кампания

Издръжката на партиите: 38 млн. лв. от държавни субсидии, 5 млн. лв. от дарения, 4 млн. лв. от членски внос

Сметната палата публикува доклад за извършен одит на финансовата дейност и предоставеното имущество на политическите партии за 2014 г. без частите от него, които по време на одита са изпратени на прокуратурата, съобщи Сметната палата.

През 2014 г. 22 партии от одитираните получават държавна субсидия в общ размер на 37 890 хил. лв., която има най-голям относителен дял при финансиране на дейността им.

През одитирания период 18 партии отчитат приходи от членски внос в общ размер на 4 194 хил. лв., които са проверени. 16 политически партии са получили дарения на обща стойност 4 891 хил. лв.

Декларациите за произхода на дарените средства от физически лица са оповестени в публичните регистри на интернет страниците на партиите.

Две политически партии са формирали приходи и извършили разходи от стопанска дейност – издаване на вестник. Други три са формирали приходи от продажба на ДМА (автомобили и автобус)и една партия е декларирала приходи от продажба на имоти. 11 политически партии са направили дарения на трети лица общо за 1 493 хил. лв., като за това са ползвали средства, както от държавна субсидия, така и от собствени приходи.

22 политически партии ползват 775 помещения, предоставени по реда на ЗПП от областни и общински администрации в страната. За наеми на тези имоти са изплатени 932 хил. лв. В края на 2014 г. 11 партии отчитат 58 хил. лв. неразплатени задължения, като 34 хил. лв. от тях са изплатени през 2015 г.

Политическите партии ползват за набиране на приходи и другите, регламентирани със Закона за политическите партии (ЗПП) източници: членски внос, дарения от физически лица, приходи от регламентирана стопанска дейност, лихви по парични депозити в банки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.