Шофьори на автобуси се оплакват от тормоз в столичния гараж „Земляне”

Шофьори на автобуси се оплакват от тормоз в столичния гараж „Земляне”, съобщи Би Ти Ви. От ръководството на столичния автотранспорт твърдят, че подобен проблем няма. Шофьорът Невян Симеонов, който е сигнализирал, че столичния автотранспорт има опасни автобуси, е уволнен.

Уволенният шофьор разказа, че психоатаки и унижения към него са започнали веднага след като е направил клипа, с който е сигнализирал за нередностите. Той твърди, че е станал неудобен, защото говори истината, което е довело до това да бъде командирован да мие автобуси.

По думите на Симеонов, преди той да направи клипа, пет пъти е пускал заявки и отказвал да тръгне с автобуса поради техническа неизправност, защото не иска да стане потенциален убиец на пътя и да решава съдбите на хората. След излъчването на репортаж на Би Ти Ви по случая, шофзорът е бил извикан лично от Александър Косерков, който е директор на гараж „Земляне”, за да си пусне молбата да го освободят.

Владимир Коцев, заместник-директор на столичния автотранспорт отрече твърденията на Невян Симеонов. Директорът информира, че шофьорът е бил пратен на пароструйката не заради излязлото в медиите видео, а заради производствена необходимост.

„Това е практика на управляващите в столичния автотранспорт, когато някой е неблагонадежден и неудобен, веднага бива командирован по производствена необходимост. Доста хора бяха принудени да напуснат така. Аз също бях командирован за 45 дни по производствена необходимост след срещата ми със зам.-кмета по транспорта. Имам колежка с две висши образования, която беше командирована за 45 дена и тя напусна”. Това каза друг шофьор - Ангел Стойчев. Той също твърди, че има тормоз в гараж „Земляне“, и че подобен натиск е упражняван и върху самия него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини