22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

3000 ученици вече се включиха в Зелената олимпиада

Учениците от 7-и клас от цялата страна са най-активни в Зелената олимпиада, показват данните в разгара на състезанието. Само за месец в мащабната образователна инициатива се включиха близо 3000 деца. 400 от тях са седмокласници, съобщава пресцентърът на МОСВ.

Тази година Зелената олимпиада е част от националната образователно-информационна кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите, която е подкрепена и от Министерството на образованието и науката.

Зелената олимпиада се провежда за четвърти път, като всяка година в нея участват около 5000 ученици. Деца от цялата страна от 1 до 12 клас решават тестове и пишат есета на екологична тематика, като за най-добрите има награди. Тестовете са в три възрастови групи – начален, среден и горен курс.

Регистрацията и решаването на тестовете ще е възможно до 10 май 2016 г. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада http://zelenaolimpiada.bg/ на 20 май 2016 г. Победителите ще получат таблети, смартфони и MP3 плеъри.

В заключителните представления по награждаването на най-добрите участници ще се включат екопосланиците Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека със спектакъла „Яко е да си еко“. Популярните актьори ще представят по атрактивен начин „зелената тема“ пред младите хора.

Кампанията „Яко е да си еко“ цели и да популяризира Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.