Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Дроновете са вече в бизнеса, очаква се скоро държавата да им наложи данък

Снимка: Pixabay

Дроновете се използват от почти 10 години, но масовата им употреба е налице едва от последните няколко. Те са икономическо явление, което намира все по-голямо приложение в бизнеса. Прогнозите за 2016 година са, че американците ще закупят два милиона дронове. Пред „Дарик“ професор Милен Балтов обясни, че те се явяват като по-икономична алтернатива за много дейности.

Професор Балтов прогнозира, че след по-малко от 8 години продажбите на дронове най-вероятно ще достигнат броят на продадените автомобили.

Причината, освен ниската цена на подобна инвестиция, е и високата функционалност. Дроновете са по-ефективни при куриерски услуги, снимачна дейност, а също и в кабелната мрежа на доставчиците на електричество.

С дрон много по-бързо може да се установи източник на авария по преносната мрежа в труднодостъпни райони, например. По думите на водещия икономист, подобна практика сериозно навлиза и в родния бизнес.

„Все по-честата им употреба в бизнеса поставя и друг въпрос – предвид, че те стават част от актива на компаниите и от тях има икономическа изгода, дали ще се стигне до въвеждане на патентен данък за фирмите, в чиито активи е зачислен дрон“, коментира той.

Той посочи като пример САЩ, където компаниите се наказват с парични глоби, ако не са регистрирали закупен и използван от тях дрон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.