Утре ще е облачно, но само на отделни места ще вали

Утре ще е облачно, но само на отделни места ще вали слабо. След обяд източният вятър ще се усили. Максимални температури между 15° и 20°, в София около 15°, съобщиха Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Тази нощ над страната ще е облачно и на места, главно в Западна България ще превали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Минимални температури между 7° и 12°.
Вечерта в понеделник от югозапад ще започнат валежи, които през нощта срещу вторник ще се усилят и ще обхвата цялата страна, като на отделни места ще са значителни и интензивни.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но през деня няма да вали. Ще духа слаб източен вятър, който следобяд ще се усили. Максимална температури 14-16°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето сутринта ще бъде 1-2 бала, но през деня ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има слаб сняг по високите части, под 2000 м. Височина ще вали дъжд. Ще духа умерен и силен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Във вторник също ще вали. На места ще са валежите ще са интензивни и значителни, главно в южните райони придружени и с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от североизток-север. Минималните температури ще са между 6° и 11°, дневните ще се понижат и в повечето места ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони до 18°.

През следващите два дни ще духа вятър, но валежите ще намалеят. Дневните температури в четвъртък слабо ще се повишат, но ще остане хладно за периода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето