Димитър Иванов: Борисов няма да се кандидатира за президент, не е в негов интерес

Не допускам, че Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, защото не е в негов интерес. Ако се кандидатира за президент, ще изгуби реалната власт в държавата, а ГЕРБ ще излезе от кондиция, заяви пред БТВ проф. Димитър Иванов от Института по теория и практика на лидерството „Стефан Стамболов”.

Перспективата за президентските избори е непартийна фигура, издигната от обществен комитет, която след това да получи подкрепа от големи политически партии, прогнозира Иванов.

Основният проблем за ГЕРБ е как да съхрани властта си в оставащите до края на мандата повече от 2 години, смята Иванов. Според него в парламента няма нова опозиционна на управлението коалиция, а засилване на някои партии и сили, които са срещу мнозинството и срещу Бойко Борисов – БСП от едната страна и ДСБ от другата страна.

Партията на Лютви Местан е инспирирана от турското политическо и държавно ръководство, но ДОСТ няма шанс, коментира още Иванов.

Смяната на лидера на БСП не е основният въпрос. Дали ще е Миков или друг, няма никакво значение, ако те се движат в рамките на очертаната идеология, ако продължат традициите и възстановят това, което е разрушено, заяви Димитър Иванов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика