Б.Т.Р. забива срещу 24 май В Долни чифлик

Група Б.Т.Р. Снимка: Архив

Гергьовско хоро и хард рок в майските празници на варненската община

След Възкресение Христово започват майските празници в община Долни чифлик, съобщиха от пресцентъра. Още днес се събират над 500 участници в общинския преглед на художествената самодейност, който ще се проведе в местността „Марин тепе” . В богатата програма следва концерт на 4 май на общински духов оркестър, който навършва 5 години от създаването си. На другия ден е пъстрият фолклорен събор в село Старо Оряхово, където на спортната площадка ще се извие мегданско хоро „Гергьовден”. На 9 май ще бъде наредена и открита изложбата на 8 местни художници, поканени от община Долни чифлик. На връх празника на Славянската писменост техните картини ще бъдат показани пред широката общественост в ритуалната зала в читалище „Изгрев”.

ДТ „Стоян Бъчваров „ ще гостува на 14 май в града с постановката си „Свекърва”. Очаква се залата от 450 места в НЧ””Изгрев” да бъде препълнена. На следващия ден на площада е концертът на рок групите „Алегория „ и „Аспект”, а в навечерието на 24 май в Долни чифлик ще забие групата Б.Т.Р., която за два часа ще изпълни своите хитови парчета.

В Деня на братята Кирил и Методий ще има тържествена церемония по раздаване на наградите „Долни чифлик” на най-успешния школски директор, учители и на най-добрия ученик на годината.

Коментари

Задължително поле