Бургас е "Флора" за девет дни

Духът на Бургас диша с цветното изложение "Флора", което тази година продължава девет дни. То бе открито от кмета на морския град Димитър Николов и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. 32-то издание на традиционната за Бургас изложба на цветя е под мотото "Живей цветно в зелен град".

"Цветното изложение се превърна в един от символите на града, както фестивалът "Бургас и морето". Искам да изкажа своята благодарност към тези наши съграждани и служители на Община Бургас, които през 80-те години са стартирали това прекрасно изложение и ние с голямо удоволствие и старание продължаваме тази добра традиция", заяви кметът на Бургас.

Целият град се изспа в Морската градина по празниците, като разглеждането на "Флора" бе задължителна спирка по време на разходката на бургазлии край морето.
Тази година, до 7- ми май, жителите и гостите на града могат да се любуват и да се снимат с аранжираната продукция на над 60 фирми. В залите на Експо центъра са представени завладяващи цветни арт инсталации, а във вътрешния двор и прилежащите алеи ще се разгърнат търговски щандове на всички участващи фирми и производители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони