200 000 автомобила влизат в София днес

"Над 100 000 автомобила са влезли в столицата към 15.00 часа, очакват се още толкова до края на деня. Трафикът в столицата е интензивен", заяви комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР, предаде "Фокус".

„Регулираме на ръчно управление движението. Няма задръствания”, допълни още той. Комисар Тенев заяви, че на всички входни артерии на столицата има разположени патрули. Той коментира, че няма тежки катастрофи, само леки пътнотранспортни произшествия.

Ключовите артерии са натоварени, като трафикът е най-интензивен от ГКПП-Кулата в участъка до Благоевград, съобщават от Пътна полиция – ГД „Национална полиция“, но няма струпване на автомобили.

Движението по магистралите и на входовете на София е нормално. На ГКПП-Дуранкулак има засилено движение на отпътуващи румънски автомобили и относително забавяне заради ремонт на главния път на румънска територия.

На ГКПП-Русе и Видин движението е без затруднения, няма струпване на автомобили. Нормално се движат и пътниците, които преминават през пунктовете на сръбската граница,доста по-интензивно е движението през пунктовете на българо-македонската граница.

Повече коли са се струпали, чакайки да влязат в страната на ГКПП-Капитан Петко войвода.

Коментари

Задължително поле