8 години затвор за българин наркотрафикант в Германия

Съдът в германския град Гьотинген, провинция Долна Саксония, издаде присъда за осем години лишаване от свобода срещу 49-годишен българин, признат за виновен по обвинения в незаконно внасяне и трафик на наркотици в значителни количества, съобщава регионалният вестник Das Göttinger Tageblatt, цитиран от "Фокус".

Обвиняемият, чието име не се съобщава, е бил начело на мрежа за контрабанда на наркотици, германските власти разбиха през есента на 2011 г. В хода на акцията, полицията иззе пратка от четири килограма хероин от куриер, пренасящ дрогата от България за Германия.

Защитниците на българина - двама адвокати от Франкфурт на Майн и един от България, пледираха за невинност на клиента им, представяйки различни спомагателни доказателства, отхвърлени като недопустими. Заради непрекъснати отлагания на делото, поискани от защитата, произнасянето на присъдата дойде като изненада. Последното заседание продължи рекорден брой часове.

Съобщава се, че полицията е разкрила контрабандната мрежа чрез подслушване на телефонни разговори. Българинът обаче не е предоставил информация за други хора, които участват в схемата. По делото са осъдени двама негови съучастници от Литва, но вероятно има и други замесени, коментират от редакцията.

Коментари

Задължително поле