Жена, убила с нож бащата на децата си, на съд в Шумен

снимка: prb.bg

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт в окръжния съд в града срещу 22-годишната Венета А., която уби бащата на децата си Севдалин Хр., съобщават от държавното обвинение.

Двамата живеели на семейни начала и имат две дъщери. Съвместният им живот бил белязан с разправии, раздели и събирания. На 21 май 2015 г. Венета посрещнала от работа Севдалин в центъра на село Салманово, където живеели в построена от тях стая в двора на къщата на майка й.

Вечерта Венета решила да излезе в центъра на селото с приятелки, въпреки неодобрението на Севдалин. Той взел по-малката им дъщеря и отишъл в дома на свидетелка, с която Венета щяла да излиза. Пред познатите им тя започнала да го рита, после се скарали за пари.

Когато се прибрала в дома им, Венета заварила мъжа си и майка й да говорят. Възрастната жена се опитала да ги сдобри и да ги накара да приберат децата си да спят. Няколко минути по-късно по-голямата дъщеря на Венета и Севдалин извикала баба си заради скандал между родителите си.

Зад къщата майката на Венета видяла дъщеря си на земята, повалена от Севдалин, започнала да вика и успяла да ги разтърве. Севдалин си тръгнал, а тъщата му помислила, че отива в дома на майка си. Възрастната жена успяла да прибере дъщеря си в къщата. В този момент Севдалин влязъл в стаята. Насочил се към жена си и въпреки опитите на майка й да го спре, като застане между двамата, Севдалин застанал над Венета. В следващия момент той започнал да отстъпва назад, а в показанията си майката на Венета обяснила, че не е видяла кога дъщеря й е взела нож, с който е намушкала мъжа си.

Дошлият медицински екип констатирал смъртта на Севдалин, а срещу Венета А. било образувано досъдебно производство за умишленото убийство на Севдалин. Смъртта му е настъпила вследствие на масивна остра кръвозагуба от прободно-порезно нараняване в сърцето, сочат данните от съдебномедицинската експертиза.

Венета А. била задържана под стража по искане на Окръжната прокуратура в Шумен от Окръжния съд,който по-късно изменил мярката й за неотклонение в домашен арест.

Предстои делото срещу 22-годишната жена да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право