Прокуратурата посочи кои са биячите от Раднево, разследва ги за опит за убийство

снимка: prb.bg

На 2 май 2016 год. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на същата дата в гр. Раднево, обл. Стара Загора е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – Ж.П.Ж. – на 28 год. и Ц.И.К. на 29 год. и деянието е извършено по хулигански подбуди, съобщават от Прокоратурата. Обвиняемият е причинил и средна телесна повреда на Г.Ж.Н на 28 години.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Иззети са веществени доказателства. Извършват се претърсвания и изземвания и се провеждат разпити на свидетели.

Установени са извършителите на престъпленията – К.Д.И. на 39 год., А.Г.И. на 22 год., Д.А.А. на 23 год. и С.К.И. на 30 год. Днес те ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Установено е, че на 2 май 2016 год. в гр. Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между С.К.И. на 30 год. и Ц.И.К. на 29 год. при който двамата си разменили остри реплики. Малко по късно пред фитнес зала в гр. Раднево били Ц.И.К, Г.Ж.Н. и Ж.П.Ж. Последните били нападнати от К.Д.И., А.Г.И., Д.А.А. и С.К.И. , които започнали да им нанасят удари с бухалки. На Ж.П.Ж. бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Ж.П.Ж. има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Ц.И.К. е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Г.Ж.Н. е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че К.Д.И. е многократно осъждан. А.Г.И., Д.А.А. и С.К.И. са неосъждани.

За престъпленията се предвиждат наказания съответно „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и „лишаване от свобода” от 2 до 10 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право