Корнелия Нинова:„БСП не е ярката и категорична опозиция, която ми иска да бъде”

"В момента БСП не е категоричната опозиция, която ми се иска да бъде", това обяви във вторник във Велико Търново заместник-председателят на ПГ на „БСП лява България” и народен представител Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че иска партията да бъде ярка опозиция, която не само да критикува, но и да предлага решения на проблемите в България.

“Сега не се реагира достатъчно бързо, категорично и аргументирано на това, което се случва. Бих искала да променим това. Знам, че го можем. Показвали сме го по време на обсъждането на бюджета и на дебатите по вота на недоверие, когато бяхме като юмрук. Иска ми се през цялото време да бъдем така”, коментира Нинова.

Според нея е необходима организационна промяна в БСП, като на местните структури да бъдат прехвърлени много повече правомощия и тежест, да се отпуска и по- сериозно финансиране към тях.

“Необходима е още политика, ориентирана към това да имаме икономически активна и много социална държава, да се работи в помощ на малките и средни предприятия и срещу големите монополи и олигарси”, категорична е Корнелия Нинова.

По думите и трябва да се акцентира, както на социалните функции на държавата, така и върху образованието и неговото обвързване с икономиката. Нинова смята, че е необходимо сред националните приоритети да бъдат наука и духовност.

“На България е нужно и силно земеделие. Предлагам Държавния поземлен фонд да премине в дружество, което да произвежда плодове и зеленчуци и да ги преработва до краен продукт. Така ще може активно да участва на пазара”, каза Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика