Бърни Сандърс и Доналд Тръмп печелят на предварителните президентски избори в американския щат Индиана

Вчера в американския щат Индиана се проведоха първични избори за кандидат за президент на САЩ от Демократическата и Републиканската партия. Милиардерът Доналд Тръмп е лидер на първичните избори на Републиканската партия, предаде "Фокус".

Според резултатите от предварителните избори в щата Индиана, при 88% преброени бюлетини, за Доналд Тръмп са гласували 53% от делегатите, за сенатора от щата Тексас Тед Круз 37%, а за губернатора на щата Охайо Джон Кейсик – 8%. В надпреварата сред демократите изненадващо спечели сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс. Той получи 53,2% от гласовете, докато неговият съперник Хилари Клинтън спечели 46,8%. Бившият държавен секретар на САЩ все още е фаворит в партийната надпревара.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Тед Круз се е отказал от надпреварата за президент на САЩ. След неговото оттегляне остава аутсайдерът Джон Кейсик – губернатор от щата Охайо единствен претендент на Доналд Тръмп. Председателят на Републиканската партия на САЩ Райнс Прибус заяви, че Доналд Тръмп ще е най-вероятният кандидат, който ще бъде номиниран да представлява партията на президентските избори в САЩ през ноември. "Ние ще трябва да се обединим и да се фокусираме върху победата срещу Хилари Клинтън“, заяви той.

„Ще спечелим през ноември, ще спечелим с голяма разлика и ще поставим САЩ на първо място“, заяви Тръмп след като спечели предварителните избори. Той определи постъпката на сенатора от щата Тексас като „много смела". "Той е силен и умен човек и мога да ви уверя, че ще има възхитително бъдеще“, заяви Тръмп. „Ще имаме невероятно добри отношения с другите страни, ако те се отнасят към нас справедливо“, заяви Тръмп. „Те трябва да ни уважават“, добави той. Според него международните отношения са „двупосочна улица“.

Той обеща да укрепи въоръжените сили на САЩ, да ги „направи по-ефективни и мощни“ и заяви, че е необходимо да се разбие терористичната организация „Ислямска държава“. „Ние трябва да се заемем с тази групировка бързо. Ние не трябва да ѝ позволяваме да действа“, смята той. „Ние отново ще направим САЩ велики. Ще се гордеем отново с нашата страна“, каза той в заключение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят