Задържаха кабелна банда край Шумен

Трима мъже са задържани при зрелищна полицейска акция край шуменското село Градище, а в двата им автомобила са открити над половин тон прясно изтръгнати кабели. Към 6,30 часа във вторник полицаи от Шумен спрели за проверка товарен "Мерцедес Вито" с чужди регистрационни номера. Водачът опитал да осуети проверката, но не успял. Зад буса се движил джип "Мицубиши Паджеро" също с чужда регистрация, който се възползвал и поел по черен път. За лош късмет заседнал в калните ниви, а водачът му хукнал да се спасява, но затънал и бързо паднал в ръцете на полицаите.

Кабели и множество инструменти имало в двете возила, а в същото време в Североизточна България станали кражби. Неосъществен опити е регистриран и в шуменското село Белокопитово, където на 28 април полицаи преследвали същия черен джип "Мицубиши Паджеро", но не могли да го стигнат с патрулката си.
В полицейския арест в Шумен били задържани 37-годишните Николай Костов и Валери Кривунов от Плевен, и Георги Пиров/37г./ от село Буковлък. Образувано е досъдебно производство срещу тримата за кражба и повреждане на далекосъобщително имущество. Действията по разследването и издирването на техни съучастници продължава, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Триото вече е конвоирано до Добрич. Изяснено е, че същата нощ в Добрич неизвестни са извършили кражба на 660 метра проводници от бул."25-ти Септември”. Най-вероятно бандата е автор на кражбата, както и на други посегателства.

Коментари

Задължително поле