Президентът на "Атлетико": Все тая ми е кой ще се изправи срещу нас

"Все тая кой ще бъде нашият съперник на финала. Искаме да спечелим този трофей и се надявам най-накрая да успеем да го направим. Сега обаче не е време да мислим за това, а да поздравим футболистите и треньорите. Благодаря им, защото в реванша срещу Байерн се бореха като лъвове, както винаги го правят". Това заяви президентът на "Атлетико" Енрике Сересо след мача с "Байерн" снощи.

"Атлетико"(Мадрид) е първият финалист в най-силния клубен футболен турнир в Европа - Шампионска лига. Отборът на Диего Симеоне загуби с 1:2 срещу "Байерн" (Мюнхен), но с общ резултат 2:2 и попадение на чужд терен, продължи напред. За домакините от Мюнхен се разписаха Алонсо (31) и Левандовски (74), а ценния гол за "дюшекчиите" вкара Антоан Гризман в 54-ата минута. 

Вратарят на баварците Мануел Нойер заяви след отпадането от Атлетико Мадрид на полуфиналите в Шампионската лига, че всички в тима са много разочаровани и им е трудно да приемат, че няма да излязат в мача за трофея на "Сан Сиро". "Нямаме думи. Играхме много силно през цялото време. Жалко е, че отпаднахме. Още не можем да повярваме какво точно се случи", сподели Нойер.

Стражът на гостите Ян Облак пък изигра брилянтен мач, като на няколко пъти спаси отбора си. Той има огромна заслуга за класирането на тима напред, след като снощи спаси дузпа на Томас Мюлер.

"Знаехме, че ще е много трудно. През първото полувреме не играхме добре, но разбрахме, че за да продължим, трябва да вкараме гол. Ядосах се след гола на Чаби Алонсо, но това е футболът", коментира словенецът.

Опонентът на Фернандо Торес и компания на големия финал на "Джузепе Меаца" ще бъде излъчен тази вече в сблъсъка между "Реал" (Мадрид) и Манчестър Сити. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят