Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Готвят девето състезание “Писта Велико Търново”, включва се и пилот без книжка

Най-добрите в своите класове пилоти на България ще се стекат във Велико Търново за деветото издание на “Писта Велико Търново”.

“Едно от знаковите спортни събития за града ще се проведе на 7 и 8 май”, обяви президентът на търновския клуб “Етър Рейсинг” Димитър Стефанов.

Клубът организира мащабното събитие в партньорство с Българската федерация по автомобилен спорт и Община Велико Търново. Около 30 са състезателите, които ще се борят за внушителните купи. Очертава се атрактивна и оспорвана надпревара, категорични са организаторите. В група “Спорт” любителите на високите скорости и майсторското управление ще видят миналогодишния шампион на България Слави Рупчев, а така също Огнян Патенов и Димитър Пенчев. За купата в група “Тунинг” ще се борят състезатели като търновските пилоти Станислав Паришков и прокурорът Емил Денев, доайенът на този спорт у нас Стоян Апостолов, както и най-младия състезател в целия автомобилен шампионат на България – Иван Влъчков, който е само на 16 години. Той все още няма книжка, но има разрешение от Автомобилната федерация. В най-големия клас се очаква атрактивна надпревара между шампиона за миналата година Пламен Камбуров, вицешампиона Константин Маршавелов, Румен Дунев, Константин Щерев и Атанас Божилов. Както всеки път трасето обхваща района на Западния пътен възел и е с дължина 2650 м.

“Отсечката включва 9 завоя. Така изглеждат малко, но реално погледнато за дължината на трасето са достатъчни. Дори нашата писта се води като една от “спънатите”, което означава, че има много завои. Средната скорост, която се развива, е115-117 км/ч”, информира Димитър Стефанов.

За безопасността в надпреварата ще следят полицаи, разпределени в над 20 поста, както и близо 50 охранители. В събота от 9 до 12 часа ще се проведе административен и технически преглед пред сградата на общината. Тогава любителите на високите скорости ще могат да разгледат автомобилите и да разговарят с пилотите. От 13 до 18 часа ще протече тренировката по график. В неделя от 10,30 часа е официалното откриване, а тридесет минути по- късно ще бъде даден стартът на състезанието. За стъпилите на почетната стълбичка Община Велико Търново е осигурила внушителни купи, а спонсорите ще връчат специални изненади. През тази пролет състезанието е вторият кръг от националния шампионат на България на затворен маршрут.

“То се утвърди като най- атрактивно и с отлична организация”, сподели управителят на “Спортни имоти и прояви” във Велико Търново Петко Павлов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете