Блокират центъра на София за Герьовденския парад

Въвежда се временна организация на движението по повод тържественото честване на Деня на храбростта и празника на българската армия – 6-ти май, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 18.30 часа до приключване на тренировката днес и от 7.00 до 12.30 часа на 6 май, както следва:

- на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски” и да се закрият базарите за художествени изделия;

- на ул. „11-ти август” между бул. „Кн. Ал. Дондуков” и пл. „Св. Ал. Невски”;

- на ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;

- на ул. „Московска” между бул. „Георги Бенковски” и ул. „Дунав”;

- на ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”;

- на ул. „Кн. Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Кн. Александър І”;

- на пл. „Николай Гяуров”;

- на всички паркинги на пл. „Княз Александър І”;

- на паркинга на пл. „Атанас Буров”;

- на паркинга на ул. „Княз Александър І” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Московска”;

От 08.00 часа до приключване на празничния коктейл на 6 май на ул. „Милин камък” между бул. „Джеймс Баучер” и бул. „Свети Наум”.

Забранява се и влизането в двете посоки на пътни превозни средства, както следва:

От 21.30 часа до завършване на тренировките на тази вечер и от 07.30 часа до завършване на мероприятията на 6 май, както следва:

- ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски”;

- ул. „11-ти август” между бул. „Кн. Ал Дондуков” и пл. „Св. Александър Невски”;

- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Александър Невски”;

- ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кн. Александър І”;

- бул. „Цар Освободител” между бул. „Г.С.Раковски” и пл. „Независимост”;

- ул. „Аксаков” между ул. „Г.С.Раковски” и ул. „Дякон Игнатий”;

- ул. „Г. Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”;

- ул. „ Леге” между ул. „Съборна”и бул. „Цар Освободител”;

- ул. „Кн. Александър І” между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”.

От 18.00 часа до приключване на концерта на 5 май се разрешават престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Асен Йорданов” между Площад на авиацията и бул. „Шипченски проход”, без да се засягат спирките на масов градски транспорт.

Столична дирекция на вътрешните работи се задължава да:

- Да осигури охрана на местата на официалните церемонии, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища за времето и на местата посочени по горе.

- Да осигури изнасянето на блоковете от 22.25 часа тази вечер и от 8.55 часа на 6 май по следния маршрут: от пл. „Св. Ал. Невски”, ул. „Московска”, ул. „Г.С. Раковски”, бул. „Кн. Ал. Дондуков” до пл. „Княз Александър І” и обратно по същия маршрут, като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност” ЕАД да спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

- Да осигури дефилирането на знамената реликви и бойните знамена от 22.45 часа тази вечер и от 9.25 до 9.45 часа на 6 май по следния маршрут: от паметника на Незнайния воин по ул. „Г.С. Раковски”, бул. „Кн. Ал. Дондуков” до пл. „Княз Александър І” и обратно по същия маршрут, като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност” ЕАД да спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на блоковете.

- Да осигури пилотиране при изнасяне на колоната на 122 мм батарея от 7.00 часа на 6 май по следния маршрут: от НГЧ по бул. „Асен Йорданов”, бул. „Цариградско шосе”, Орлов мост, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. „Ген. Гурко” до паметника на Съветската армия и обратно след завършване на стрелбата.

От 21:00 часа тази вечер и от 07.30 часа на 6 май да осигури пилотиране на смесената механизираната колона по маршрут: от летище „Доброславци”, Околовръстен път, северна дъга, бул. „Ботевградско шосе”, бул. „Владимир Вазов”, моста „Чавдар” /лява страна насрещно движение/, бул. „Кн. Александър Дондуков”, наляво бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, пл. „Народно събрание” до Централен военен клуб с фронт на запад и след края на генералната репетиция по маршрут: бул. „Тодор Александров”, ул. „Опълченска”, където се обръща колоната, и обратно по същия маршрут до летище Доброславци.

Закриват се паркинги „синя зона” и „служебен абонамент” за времето и на местата посочени по горе.

"Център за градска мобилност" ЕАД ще осигури два броя специализирани автомобили за принудително преместване на паркирани в нарушение ППС само по нареждане на отдел "Пътна полиция" при СДВР за времето и мястото цитирано по-горе.

Коментари

Задължително поле