Облаци, дъжд и хлад ни чакат и утре

Утре ще е отново облачно, с максимални температури между 13° и 18° Около и след обяд отново на много места ще вали. Вятърът ще е умерен, в Източна България временно и силен - от север, северозапад. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Атмосферното налягане утре ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

През нощта, главно в югозападната половина на страната, временно ще спре да вали. В останалите райони, с прекъсвания, дъждът ще продължи.

Над Черноморието ще е облачно. С временни прекъсвания ще продължи да вали дъжд. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури 14-15°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 м – от сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 1°.

През празничните почивни дни ще има разкъсвания и намаления на облачността, което ще стане най-вероятно преди обяд. Все още на много места ще вали за кратко дъжд, главно в часовете около и след обяд и до полунощ. В отделни райони са възможни и гръмотевици.

В петък в западните райони на България ще духа слаб северозападен вятър, в източната половина - до умерен, от север-североизток.

В събота вятърът ще се ориентира от юг; през следващите дни - от югоизток-изток. Ще продължи бавно да се затопля, но ще остане по-хладно от обичайното за периода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето