На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Уникален метод за ремонти на ВиК-мрежата използват в Сливен

Стефан Радев Снимка: Община Сливен

Уникална технология за ремонт на ВиК-мрежата ще бъде използвана в Сливен – съобщи кметът Стефан Радев /ГЕРБ/. Тя ще бъде приложена на трасе от около 600 метра, което е било изградено още преди години през първия етап на водния цикъл на града.

Обектите от този етап обаче не са приети и до днес заради некачествено изпълнение. Вече положените и дефектирали тръби ще бъдат почистени. След това в тях ще бъде положена нова гъвкава тръба, която след нагряване със специални лапми под земята, ще се втвърди.

„Технологията е уникална за България, досега е използвана само при ремонти в Поморие и Стара Загора. С нея се спестява разкопаването, необходимо за подмяна на старите с новите тръби. Спестяват се огромни неудобства за гражданите“ – коментира кметът. Ремонтите по безизкопния метод ще бъдат изпълнени от ДЗЗД „Хидро партньори“. Те станаха възможни, след като от МРРБ отпуснаха на Сливен 1,6 млн. лева.

Първият етап на водния цикъл бе по програма ИСПА. Общината е длъжна да отстрани пороците в строителството, за да свърже първия с втория етап на ВиК-ремонтите. Когато това стане, ще бъдат приети в експлоатация и всички обекти от втория етап.

Средствата за него в размер на 62 млн. лева бяха осигурени по ОП „Околна среда“. Ако той не бъде въведен в експлоатация, има опасност Сливен да връща наказателно 40 млн. лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.