Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Румен Петков: Владислав Горанов е уникален циник и безродственик

АБВ скочи на финансовия министър заради орязани привилегии на 3500 ветерани от войните

ПП АБВ скочи на финансовия министър Владислав Горанов заради изпратено от него писмо до председателя на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика, с което отхвърля приетия на първо четене от Народното събрание Закон за ветераните от войните.

“Само безродственик и уникален циник може да напише такова писмо и по такъв брутален начин да отхвърли приетия на първо четене без нито един гласувал “против” или “въздържал се” Закон за ветераните от войните. Становището на Владислав Горанов е убийствено цинично и може да бъде подписано само от човек без никакво усещане за национално достойнство и почит към българската история. Проектозаконът беше подготвен от ген. Михов след много сериозни консултации с МТСП, неправителствени организации и с организациите на ветераните от войните. Този закон касае по-малко от 3500 ветерани от Втората световна война, като всички са над 90-годишна възраст и без особен житейски хоризонт пред себе си. Но на тези хора, залагали живота си за България, Владислав Горанов е подписал текст, с който хвърля подозрение върху тези достойни хора, че ще спекулират с евентуално безплатно предоставените им безплатни лекарства и право на безплатен транспорт или придружител. И на практика обрича на нищета старостта на тези ветерани от войните”, заяви зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той допълни, че според изчисленията на финансовия министър разходите за лекарства на ветераните ще скочат двойно – от 2,6 млн.лв. на 5,2 млн., въпреки че техният брой постоянно се топи, а за безплатни транспортни карти Горанов е добавил още 1 млн.лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.