Цветан Цветанов се срещна с участниците в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“

Мощно торнадо удари Канада, десетки са ранени (ВИДЕО)

Четирима души пострадаха във верижна катастрофа край Търново

Путин потвърди готовността на Москва да се бори срещу тероризма заедно с Иран

Дванадесетият Международен фестивал на военните оркестри в Търново събра многохилядна публика Сред участниците са представителните оркестри на Полша и Украйна

24 души са загинали при атентата в Иран Сунитска групировка пое отговорността нападението

Римини вдъхновил Федерико Фелини Леонардо Да Винчи построил църквата на един от най-прочутите курорти

Катастрофа блокира магистрала „Тракия“ и в посока столицата

Уникална изложба от гоблени в Търново разказва българската история

Възстановено е движението на влакове по линията Бургас-София

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Папа Франциск започва обиколка в балтийските републики

Луксозен и помпозен Новият модел Audi Q8 направи премиера в България

Великотърновският Владика изнесе свети мощи по случай 110 г. от обявяването на Независимостта (СНИМКИ)

10 км задръстване блокира магистрала „Тракия“ след изхода от София в посока Пловдив

Румен Петков: Владислав Горанов е уникален циник и безродственик

АБВ скочи на финансовия министър заради орязани привилегии на 3500 ветерани от войните

ПП АБВ скочи на финансовия министър Владислав Горанов заради изпратено от него писмо до председателя на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика, с което отхвърля приетия на първо четене от Народното събрание Закон за ветераните от войните.

„Само безродственик и уникален циник може да напише такова писмо и по такъв брутален начин да отхвърли приетия на първо четене без нито един гласувал „против“ или „въздържал се“ Закон за ветераните от войните. Становището на Владислав Горанов е убийствено цинично и може да бъде подписано само от човек без никакво усещане за национално достойнство и почит към българската история. Проектозаконът беше подготвен от ген. Михов след много сериозни консултации с МТСП, неправителствени организации и с организациите на ветераните от войните. Този закон касае по-малко от 3500 ветерани от Втората световна война, като всички са над 90-годишна възраст и без особен житейски хоризонт пред себе си. Но на тези хора, залагали живота си за България, Владислав Горанов е подписал текст, с който хвърля подозрение върху тези достойни хора, че ще спекулират с евентуално безплатно предоставените им безплатни лекарства и право на безплатен транспорт или придружител. И на практика обрича на нищета старостта на тези ветерани от войните“, заяви зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той допълни, че според изчисленията на финансовия министър разходите за лекарства на ветераните ще скочат двойно – от 2,6 млн.лв. на 5,2 млн., въпреки че техният брой постоянно се топи, а за безплатни транспортни карти Горанов е добавил още 1 млн.лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.