Румен Петков: Владислав Горанов е уникален циник и безродственик

АБВ скочи на финансовия министър заради орязани привилегии на 3500 ветерани от войните

ПП АБВ скочи на финансовия министър Владислав Горанов заради изпратено от него писмо до председателя на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика, с което отхвърля приетия на първо четене от Народното събрание Закон за ветераните от войните.

"Само безродственик и уникален циник може да напише такова писмо и по такъв брутален начин да отхвърли приетия на първо четене без нито един гласувал "против" или "въздържал се" Закон за ветераните от войните. Становището на Владислав Горанов е убийствено цинично и може да бъде подписано само от човек без никакво усещане за национално достойнство и почит към българската история. Проектозаконът беше подготвен от ген. Михов след много сериозни консултации с МТСП, неправителствени организации и с организациите на ветераните от войните. Този закон касае по-малко от 3500 ветерани от Втората световна война, като всички са над 90-годишна възраст и без особен житейски хоризонт пред себе си. Но на тези хора, залагали живота си за България, Владислав Горанов е подписал текст, с който хвърля подозрение върху тези достойни хора, че ще спекулират с евентуално безплатно предоставените им безплатни лекарства и право на безплатен транспорт или придружител. И на практика обрича на нищета старостта на тези ветерани от войните", заяви зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той допълни, че според изчисленията на финансовия министър разходите за лекарства на ветераните ще скочат двойно - от 2,6 млн.лв. на 5,2 млн., въпреки че техният брой постоянно се топи, а за безплатни транспортни карти Горанов е добавил още 1 млн.лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини