Служител в ДАИ Пазарджик с три присъди за нападения и клевета, пише 4 и 5 "четри" и "пед"

Снимка: БТВ

Неграмотен и с криминално досие работи в ДАИ Пазарджик, сигнализира бившият директор на агенцията в града Владимир Добрев пред БТВ.

„Още в началото, когато назначиха Цветелин Цветанов за щеф на Автомобилна администрация, отидох да го видя и му казах, че имаме един служител, който трябва да освободим, защото има нарушения”, поясни Добрев.

Въпросният служител е Александър Иванов. „В свидетелството му за съдимост има три провинения – първото е, че е ударил бивш началник на ДАИ, второто е, че е ударил бизнесмен в едно заведение, а третото – "аз съм го осъдил за обида и клевета”, пояснява бившият шеф на ДАИ Пазарджик.

Документи, писани от Иванов, показват и неговата неграмотност: служителят системно е правил правописни грешки, като най-потресаващи са изписването на думите „четри” и „пеД”.

„След като представих на Цветелин Цветков тази информация, той отиде до бюрото си и извади една папка, в която въпросният Александър Иванов е докладвал мен”, разказва Добрев.

„Иванов е проблемен служител, допуска правописни грешки, конфликтен е на пътя, има и сигнали за него, че дължи пари. Това е недопустимо”, категоричен е Добрев.

Владимир Добрев разказа и за друга корупционна схема в „Автомобилна администрация”. През последните години, Добрев е бил уволняван от длъжността си пет пъти при смяната на всяко правителство. Всеки път той обжалва заповедта и е назначаван пак. „При последното уволнение ми се обади една бивша колежка, срещнахме се и тя каза, че за да остана на служба, трябва да си заплатя”, допълни Добрев.

Той категорично отказал да даде пари. Официален сигнал за корупционна схема също не е подавал, защото се притеснява, че ако го подаде ще го накарат да носи белязани пари и по този начин той ще излезе престъпник.

„Не взимам и не давам пари, аз ако съм бандит щях да влеза в някаква схема и да продължа с тази дейност”, допълва Добрев.

Коментари

Задължително поле