На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Първият нов вестник във Великобритания от 30 г. спря да излиза само след 2 месеца

Снимка: Twitter

Първият нов национален вестник във Великобритания от 30 години насам спря да излиза след само 10 седмици на пазара, съобщиха неговите издатели, предаде БГНЕС.

Изданието „The New Day“ беше пуснато преди малко повече от два месеца с обещанието да докаже, че вестниците могат да оцелеят в ерата на интернет. В изявление от медийната група „Trinity Mirror“ съобщиха, че се чувстват разочаровани от това, че последният брой на изданието ще бъде отпечатан в петък 6 май, като причина за това е, че тиражът е спаднал „под нашите очаквания“.

„Опитахме всичко, което можем, но за съжаление ние не достигнахме продажбите, от които се нуждаем, за да може проектът да проработи финансово“, заяви главният му редактор Алисън Филипс в писмо до своите служители.

Публикуването на новия ежедневник беше смел ход на фона на продължителен спад в продажбите на вестници и намаляващите доходи от реклами.

Решението за пускането на нов вестник беше обявено само дни след като друг гигант на медийния пазар във Великобритания – изданията „Индипендънт“ и „Индипендънт он съндей“ взеха решение да преустановят печатните си варианти и да преминат изцяло онлайн.

Целта на „The New Day“ беше да се фокусира върху аудиторията на хората между 35 и 55 години и особено върху жените. Първоначалните очаквания на издателите бяха, че вестникът ще се продава в тираж от около 200 000 копия, но според съобщения продажбите му са спаднали на около 40 000.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.