Фестивал на цацата открива сезона в Кранево

Рибата на народа става емблема на най-новата културна проява край морето - Фестивала на цацата. Дебютното му издание от 10 до 12 юни ще даде старт на летния сезон в китното с. Кранево, прочуто с огромния си пясъчен плаж. За три дни там и в центъра на селото ще бъдат направени сцени на открито, където ще се вихрят различни шоу програми и демонстрации.

Ще има атрактивен конкурс за вицове на рибарска тематика, надяждане с цаца и надпиване с бира, състезания за улов на жива риба в басейн, яхтена надпревара, детски танцов кемп и вечерни дискотеки. Акробати и рокери от Варна и Добрич ще подгреят шоуто, в разгара на което ще пеят Тоника Домини и Рафи, придружен от новия си балет.

Заради наситената програма улиците ще станат пешеходни зони, а през уикенда ще бъде пуснат специален Party Bus, който ще свързва Кранево със Златни пясъци, Албена и Балчик. "Ще има и лятно кино, което се надявам да остане до края на лятото. Ще се прожектират само български филми", обясни пред "Труд" кметът Румен Николов. Заедно с Ути Бъчваров той ще сготви вкусна рибена чорба за посетителите на феста и на традиционния годишен събор на Кранево.

Жителите на селото, които се препитават основно от туризъм, чакат силен сезон. "Още в началото на юни идват украинци, молдовци, руснаци, а за фестивала има заявки и от много българи. Записванията сочат, че това лято ще посрещнем 20-30% повече туристи от миналото", прогнозира Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони