Кметът на Търново свика кризисния щаб заради прииждането на реките

Снимки: Авторът

Кметът на Велико Търново Даниел Панов свика Общинския кризисен щаб заради продължителните валежи. Въведеното денонощно наблюдение на реките продължава без прекъсване и ще се осъществява и през почивните дни. През миналата нощ нивото на река Янтра се е повишило с 90 см., но въпреки това то остава под критичната зона, а опасност от наводнения няма.

Общинският кризисен щаб е под ръководството на градоначалника. В структурата участват също заместник-кметовете на общината Ганчо Карабаджаков и проф. Георги Камарашев, експерти от общинската администрация, началникът на Районното управление на полицията гл. инсп. Валентин Къндев, служители на МВР и Пожарната. „Постоянно се изисква информация от кметовете и кметските наместници на населените места в общината, през които преминават р. Янтра и нейните притоци. Следят се нивата на р. Янтра и в Габровския регион”, информираха от кметството в болярския град.

Около 3 метра е нивото на р. Янтра в най-ниската точка на Велико Търново, която се намира в квартал „Чолаковци”. Критичната стойност е 6 метра. Ангажираните експерти правят измервания няколко пъти през денонощието. Информация за състоянието на реките дават и дежурните екипи на МВР и Пожарната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони