Новият сезон в Резиденцията на Алхимика стартира с изложба на картини и ретро коли

Новият сезон-2016 на тематичните вечери в Резиденцията на Алхимика в баровското предградие на Пловдив "Белащица" бе открит с две изложби - на картини и на ретро автомобили.

Любезният домакин д-р Невен Енчев и чаровната му съпруга д-р Ваня Александрова пък бяха кръстили първото събитие за тази година, което се състоя в четвъртък вечерта, "Резиденцията на Алхимика е класика".

Те бяха подготвили за гостите си класически прием "а ла фуршет" в съпровод на класическа музика, изпълнявана от световноизвестния цигулар проф. Мичо Димитров. Маестрото изненада посетителите с изложба на свои творби, по-голяма част от които са рисувани през последната година. Седемнадесетте платна са правени след посещенията му в различни емблематични градове на Европа и България.

Всеки желаещ можеше да си закупи някоя от изложените в Резиденцията на Алхимика картини.

Те се продаваха с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат предоставени на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан за деца с церебрална парализа, които се лекуват в ортопедично отделение на МБАЛ "Медлайн" в Пловдив.

Гостите на коктейла бяха посрещнати с блини с червен хайвер и френско шампанско. След това те ще имаха удоволствието да дегустират новото гурме меню на шеф Борис Петров и да се насладят на средиземноморските ястия на гръцкия майстор готвач шеф Панайотис.

Гостите на д-р Енчев и д-р Александрова имаха възможност да видят новите тенис кортове на Alchemist Residence, изградени според всички стандарти на ITF (Международната тенис федерация) и да присъстват на откриването на изложбата на открито на ретро и класически автомобили. 

На паркинга пред Резиденцията бяха "Студебейкър" от 1930 г., "Мерцедес 230" от 1936 г., а в експозицията бяха включени още 13 возила, които ще участват в международното рали за ретро и класически автомобили "Марица" от 6 до 8 май. То е организирано от Пловдивския автомобилен клуб "Ретро" със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, а стартът му ще е навръх Гергьовден в 10 часа от площад "Централен" в Пловдив. Надпреварата ще продължи на 7 и 8 май, като колите ще преминат през Хасково, ГКПП "Маказа", Александруполис, ГКПП "Кипи-Ипсала", откъдето ще влязат в Турция и ще финишират в Одрин. Очаква се в ретро ралито да се включат 50-ина екипажа от Балканския полуостров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица