Нов завод за колбаси откриха в Монтана

снимки: Христо Иванов

Нов завод започна производство в Монтана навръх Гергьовден. В промишлената зона на областния град отвори врати „Българска трапеза” ООД – предприятие за колбаси и деликатесни меса. След празничен водосвет лентата на новото производство преряза кметът на община Монтана Златко Живков.

„Поздравявам собствениците и служителите на предприятието и им желая спорна работа и успехи! Хубаво е , когато откриваме нови заводи, защото това означава развитие на икономиката ни, работни места и доходи за хората и крачки напред за общината ни!”, заяви градоначалникът и лисна менче с вода и здравец.

На откриването присъстваха зам. областният управител Петър Петров, зам. кметовете на Монтана Диман Георгиев и Станислав Станоев, банкери, бизнесмени, парньори и клиенти на фирмата. Заводът „Българска трапеза” се простира на 12 дка, върху които са изградени производствени цехове, складове и административни сгради с обща площ 2700 кв м. Цеховете са оборудвани с немски и швейцарски машини за производство на малотрайни и сушени колбаси от нисък, среден и висок клас. За съхраняване на суровините и продукцията са закупени 17 хладилни камери и 20 хладилници. В новия завод вече са назначени 30 експерти и работници. С развитието на производството обаче са очаква в предприятието да се трудят 70 души.

Макар и младо, дружеството „Българска трапеза” започва дейността си върху основата на 15 години опит в производството и търговията с хранителни стоки. Заводът е правоприемник на дружеството „Принцес Н „ ООД, което изгради верига от заведения за бързо хранене в Монтана и предлагаше в собствен супермаркет традиционни местни и постни ястия, както и кетъринг на терторията на област Монтана. Принос за развитието на фирмата има и партньорството й с Университета по хранителни технологии в Пловдив, споделиха управителите Петър Каменов и Георги Марков, в чието лице предприятието има съчетение между опита и младежките амбиции.

Новият завод произвежда над 50 вида продукти и продължава и развива утвърдени вече традиции. Колбасите висок клас с марка „Торлашки мезета” са по стари български рецепти. С помощта на нови технологии и утвърдени специалисти предприятието има амбициите да издигне производството на ново съвременно ниво и да наложи своята марка като доказан производител на качествена храна, който спазва стриктно екологичните и здравни стандарти, подчертаха експертите.

Първите пратки от продукцията на „Българска трапеза” поемат към търговската мрежа в региона и страната следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес