Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

Нов завод за колбаси откриха в Монтана

снимки: Христо Иванов

Нов завод започна производство в Монтана навръх Гергьовден. В промишлената зона на областния град отвори врати „Българска трапеза” ООД – предприятие за колбаси и деликатесни меса. След празничен водосвет лентата на новото производство преряза кметът на община Монтана Златко Живков.

„Поздравявам собствениците и служителите на предприятието и им желая спорна работа и успехи! Хубаво е , когато откриваме нови заводи, защото това означава развитие на икономиката ни, работни места и доходи за хората и крачки напред за общината ни!”, заяви градоначалникът и лисна менче с вода и здравец.

На откриването присъстваха зам. областният управител Петър Петров, зам. кметовете на Монтана Диман Георгиев и Станислав Станоев, банкери, бизнесмени, парньори и клиенти на фирмата. Заводът „Българска трапеза” се простира на 12 дка, върху които са изградени производствени цехове, складове и административни сгради с обща площ 2700 кв м. Цеховете са оборудвани с немски и швейцарски машини за производство на малотрайни и сушени колбаси от нисък, среден и висок клас. За съхраняване на суровините и продукцията са закупени 17 хладилни камери и 20 хладилници. В новия завод вече са назначени 30 експерти и работници. С развитието на производството обаче са очаква в предприятието да се трудят 70 души.

Макар и младо, дружеството „Българска трапеза” започва дейността си върху основата на 15 години опит в производството и търговията с хранителни стоки. Заводът е правоприемник на дружеството „Принцес Н „ ООД, което изгради верига от заведения за бързо хранене в Монтана и предлагаше в собствен супермаркет традиционни местни и постни ястия, както и кетъринг на терторията на област Монтана. Принос за развитието на фирмата има и партньорството й с Университета по хранителни технологии в Пловдив, споделиха управителите Петър Каменов и Георги Марков, в чието лице предприятието има съчетение между опита и младежките амбиции.

Новият завод произвежда над 50 вида продукти и продължава и развива утвърдени вече традиции. Колбасите висок клас с марка „Торлашки мезета” са по стари български рецепти. С помощта на нови технологии и утвърдени специалисти предприятието има амбициите да издигне производството на ново съвременно ниво и да наложи своята марка като доказан производител на качествена храна, който спазва стриктно екологичните и здравни стандарти, подчертаха експертите.

Първите пратки от продукцията на „Българска трапеза” поемат към търговската мрежа в региона и страната следващата седмица.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. Здравейте, през 1993 г. Работех в магазин и на два дена ме зарежда ха с колбаси от Монтана . Бяха най вкусните по 15 каси продава на парче.. ☺
  И бяха от месо нямаше ги ЕТАЖА.
  Сега чета на етикета МОМ ГУМА КОЖИ И ДРУГИ ПОДОБРИТЕ ЛИ НО НЕ И МЕСОООООООО.
  ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА НИ .
  ЗА СМЕТКА ДА СТАНЕШ БОГАТ ТРОВИШ

  НАРОДА СИ !!!!

Отговорете