Оправдаха първия нападател, съден за сексуално посегателство на Нова година в Кьолн

Окръжният съд в Кьолн обяви за невинен 26-годишнен алжирец – първият, който беше съден за сексуално посегателство след събитията в Кьолн навръх Нова година, предаде АП, цитирани от БТВ.

Няколко души вече бяха осъдени за кражби, но алжирецът е първият, изправен пред правосъдието за сексуално посегателство.

Той беше обвинен, че е бил част от група от 10 мъже, които обградили и опипвали жена на централната жп гара, след което откраднали телефона ѝ.

Апаратът беше открит у алжиреца, но в съда той заяви, че го купил от свой познат. Въпреки това днес мъжът беше признат за виновен в притежание на крадени вещи и в опит за кражба на автомобил за предишен случай и получи условна присъда от шест месеца.

Съдът обаче реши, че няма доказателства той да е виновен и в сексуално посегателство, след като жертвата не го разпозна.

След нападенията в новогодишната нощ в полицията постъпиха над 1000 жалби. За повечето от престъпленията бяха обвинени чужденци, а няколко стотици жалби бяха свързани със сексуални посегателства.

Коментари

Задължително поле