Утре ще е предимно слънчево, на места ще превали краткотраен дъжд

След полунощ облачността на много места ще намалее до предимно ясно. По-значителна ще остане в крайните северни райони и на места там ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°.

Утре преди обяд над много райони ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд, и до полунощ отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Възможни са градушки. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България ще бъде от юг, в останалата част от страната - от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, това съобщиха от НИМХ при БАН пред "Фокус".

Атмосферното налягане е близко до средното за месец май и през деня слабо ще се понижи. Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 16-18°.

Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Около и след обяд отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа умерен западен вятър, който временно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°.

И в неделя отново, главно около и след обяд, на много места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. До обяд ще има и слънчеви часове. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 17° и 22°.

През първите два дни от следващата седмица преваляванията ще са на все по-малко места, главно в западната половина от страната. Във вторник ще има и повече слънце, а облачността ще бъде предимно висока и средна. Ще продължи да се затопля: минимални температури - между 7° и 12°, максимални - между 20° - 25°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето